Overige diensten

Warmwatersystemen 
‌‌Een goed en solide functionerend waterleidingnet is erg belangrijk. Aanleg door een vakman is een vereiste, en niet alleen om de mogelijkheid van legionella-infectie te voorkomen. Leidingen mogen niet te lang zijn, warmwater moet een bepaalde minimumtemperatuur hebben en leidingen moeten de juiste diameter hebben anders heeft u bijvoorbeeld niet genoeg waterdruk. Dat kan tot vervelende situaties leiden. 

‌Bij de aanschaf van een CV-ketel denkt u waarschijnlijk op de eerste plaats aan verwarming. Maar warm water is net zo belangrijk. Ook al heeft uw huidige boiler of geiser het nog niet begeven, toch is de aanschaf van een HR-gestookte warmwatervoorziening het overwegen waard. Voor een beperkt extra bedrag haalt u een warmwatervoorziening in huis die niets meer te wensen overlaat. Uw bad snel gevuld, niet meer lang wachten bij de keukenkraan, geen onplezierige verrassingen bij gelijktijdig tappen, warm water dat nooit opraakt... en u bespaart nog energie ook! 

‌Harry de Roos Warmteservice verzorgt o.a.: 
‌• De aanleg van koud- / warmwaterinstallaties en warmwater-ringleidingen. 
‌• Levering en montage van onthardingsinstallaties. 
‌• Levering en montage van warmwatersystemen.


Oliestookverwarming
‌‌In deze tijd van allerlei andere mogelijkheden wat betreft de keuze van warmtebron, is het voor de mensen die nog aangewezen zijn op olie, niet altijd even gemakkelijk om een installateur te vinden die terzake kundig is. Harry de Roos warmte service is een installateur waar u voor levering, montage en service van een oliegestookte ketel kunt aankloppen.

Thermostaten
‌Wil men de ruimte op een bepaalde temperatuur brengen en behouden, dan moet men de temperatuur kunnen regelen. Dit gebeurt met een thermostaat. Een thermostaat meet de temperatuur in de ruimte, en wanneer de gewenste temperatuur bereikt is, dan schakelt het de ketel uit. Wanneer de temperatuur zakt, dan schakelt de thermostaat de ketel weer aan. Op die manier wordt een zo constant mogelijke temperatuur behaald. 

‌Met de eenvoudigste thermostaat kan men alleen de gewenste temperatuur opgeven, deze zijn erg makkelijk in gebruik. Er zijn echter ook thermostaten verkrijgbaar die meer te bieden hebben. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk dat de thermostaat automatisch in en uit schakelt. Wanneer u wakker wordt, of naar bed gaat, dan schakelt de thermostaat de ketel vanzelf aan en uit. Zo is er altijd een behaaglijke warmte wanneer u het nodig heeft en verbruikt u geen energie wanneer u dit niet nodig heeft. 

‌Tevens zijn er weersafhankelijke regelingen, nog precieser en zuiniger, die reageren aan de hand van de buitentemperatuur. 

‌Wij zijn dealer van Honeywell systemen.

Ketelhuizen 
‌Ons bedrijf verzorgt niet alleen de aanleg van complete installaties bij particulieren, wij installeren en renoveren ook installaties in kantoren en gebouwen waar gebruik wordt gemaakt van een centraal ketelhuis. Dus ook totale renovatie van de radiatoren - en in de c.v. ruimte ketels – regeling - afsluiters en circulatiepompen behoort tot ons specialisme.‌